divendres, 25 de gener del 2013

Sobre les condicions laborals: reunió amb el cap de RRHH


Finalment ens hem reunit amb el cap de RRHH per tractar els següents temes:  calendari laboral, aplicació de l'acord de jornada de Diputació, dies d'assumptes propis i mobilitat horitzontal voluntària 2013.

-Mobilitat horitzontal voluntària. La circular sobre mobilitat horitzontal voluntària s’endarrerirà encara alguns dies, perquè hem demanat que s’aclareixin abans les possibles mobilitats obligatòries.

-Calendari laboral. Sobre la obligatorietat de recuperar les hores del 30 i 31 de març hem presentat vàries propostes: continuar com aquests darrers 10 anys en que no s’han recuperat les hores, obrir 1 biblioteca amb servei per aglutinar a tot el personal que vulgui treballar, deixar treballar a porta tancada aquests dies,.. La majoria han estat rebutjades i d'altres esperem la resposta el proper dia 28 que tornem a tenir reunió.
Per altra banda, aclarir que la gent que no fa la jornada laboral complerta, té dret a gaudir de la part proporcional dels dies festius (ex. la gent que faci mitja jornada té dret a gaudir 7 dies festius)

- Acord horaris de Diputació. NO s’aplicarà l'acord d'horaris de Diputació al personal bibliotecari laboral no funcionari. La voluntat de l'empresa és aplicar la llei de la forma més restrictiva.

- Dies d’assumptes propis. A l’espera de la negociació a Diputació, a hores d’ara no es sap amb certesa el nombre de dies d’assumptes propis que el personal bibliotecari podrà gaudir, l’únic que diu l’empresa és que, ara com ara, si algú necessita agafar dies en podrà agafar fins a tres.

Davant una postura tan tancada per part de l’empresa en els diferents temes plantejats, el Comitè està estudiant quines mesures legals prendrà.

Properament, us convocarem a una assemblea informativa per a tractar tots aquests temes.