divendres, 25 de gener del 2013

Respecte al calendari laboral 2013

Companys i companyes,

Suposem que ja haureu rebut el nou calendari laboral per a l’any 2013 enviat pel cap de recursos humans. Volem manifestar la nostra sorpresa davant l’enviament d’aquesta circular, donat que el dia 14 tenim convocada una reunió de la comissió de gestió del Comitè d’Empresa amb el cap de recursos humans per tractar diversos assumptes, entre d'altres el calendari laboral.

Coneixíem la postura de l’empresa al respecte, però encara no s’havia començat la negociació, per això ens sorprèn tant el següent paràgraf, extret del correu electrònic enviat per Lluis Salvador:

Respecte a l’any passat hi ha una novetat que afecta al període de Setmana Santa. Atès que hi ha una regulació molt més estricta respecte als dies en què pot fer festa el personal de les administracions públiques, els dies 30 i 31 de març (dissabte i diumenge de la Setmana Santa) passen a ser festius recuperables. Això vol dir que el personal a qui toqui treballar aquests dies hauran de tornar les hores no treballades, en períodes mínims de 1 hora.

També us informo que en aquest punt no ha estat possible arribar a un acord en les negociacions establertes amb el Comitè d’Empresa per intentar consensuar el calendari laboral.


Donat que la reunió del dia 14 es manté, des del Comitè d’Empresa demanarem a l’empresa:

-    Que les circulars que s’envien des de recursos humans siguin menys ambigües, perquè no deixin tants aspectes a la lliure interpretació.
-    Que l’empresa es comprometi a autoritzar les vacances en un temps límit concret, donat que als treballadors ens imposa una data límit tan avançada a l’hora de sol•licitar les vacances.
-    D’on sorgeix aquesta nova interpretació tan restrictiva sobre els dies 30 i 31 de març i que si l’empresa considera que aquests dos dies són laborables, la plantilla ha de tenir el dret a decidir si treballa o recupera les hores, però que no li sigui imposat la recuperació unilateralment.

Ens preocupa especialment la tònica que d’un temps ençà adopta l’empresa respecte als festius que cauen en diumenge. Penseu que el personal que treballa el cap de setmana sense rotació, perd el complement cada vegada que un festiu cau en diumenge i se li exigeix que recuperi les hores entre setmana, sense oferir cap altre sistema de compensació.

Volem recalcar que no estem d’acord en els greuges comparatius que rep el personal de cap de setmana per part de l’empresa i que sempre hem treballat per arribar a un consens pel bé comú.

Us mantindrem informats de tot allò que succeeixi a la propera reunió del 14 de gener.