divendres, 25 de gener del 2013

Biblioteca Agustí Centelles, tancada. Gràcies a tots/es!

Comunicat dels delegats de Prevenció del Comitè d'Empresa

Benvolgudes companyes i companys,

Aquest cop sí que us podem donar bones notícies! Com sabeu, finalment el Consorci de Biblioteques de Barcelona va decidir tancar la biblioteca Esquerra de l’Eixample-Agustí Centelles, tancament temporal que es va produir el 17 de desembre del 2012.

Gràcies a la mobilització dels treballadors/es de la biblioteca, després d’un any de lluita, dues denúncies a Inspecció de Treball i la pressió feta a les Reunions de Coordinació Empresarial, l’equip de la biblioteca no es veurà obligat a treballar en un entorn nociu per a la salut. Malgrat que l’empresa i la Mútua han reconegut la situació com a accident laboral, les mesures correctores aplicades durant aquest 2012 es van demostrar insuficients, ja que no només les persones afectades empitjoraven, sinó que el personal que s’anava incorporant li apareixien les lesions, arribant a 12 diagnosticats de les 15 persones que conformen l’equip.

Agraïm els suport de tot el personal de biblioteques rebut en les accions informatives i de difusió de la problemàtica. Les 451 signatures recollides en les 38 biblioteques de la ciutat de Barcelona es van fer arribar per registre municipal el passat dijous 13 de desembre a la nostra gerent, Assumpta Bailac i al regidor de cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, juntament amb un escrit explicant la problemàtica de la biblioteca. Tanmateix aquest escrit es va fer extensible a l’Alcade de la ciutat, Xavier Trias, al regidor del Districte de l’Eixample, Roger Ardanuy, i al Cap de Prevenció i Vigilància de la Salut de l’Ajuntament de Barcelona, Pere Luque.

Segons ha comunicat l’empresa, aquest tancament no superarà els tres mesos, i s’actuarà sobre el paviment de la biblioteca, el funcionament de la climatització i humificació, i l’obertura de dues finestres per a permetre la ventilació natural. Els delegats de prevenció estem a l’espera de la convocatòria urgent d’una reunió del Comitè de Salut per a que se’ns concretin aquestes accions.

Malgrat que totes les accions semblen que s’encaminen a l’arrel del problema, els delegats de prevenció seguim reclamant a l’empresa que hi hagi un seguiment mèdic efectiu de les lesions de Lipoatròfia Semicircular i possibles afectacions mèdiques paral•leles que continuen patint els companys.

Volem tornar a reiterar la idea que mitjançant la mobilització es poden aconseguir millores en les nostres condicions de feina. Per això ens posem a la vostra disposició per a qualsevol incidència de salut relacionada amb els vostres llocs de treball.

La vostra participació és imprescindible. Passem de la queixa a la mobilització!