divendres, 28 de setembre del 2012

37,5h: el CBB recula, una mica


Benvolguts companys/es,

El cap de recursos humans del CBB, Lluis Salvador, ens ha comunicat aquest matí al Comitè d'Empresa el següent:
"Us informo que la Diputació de Barcelona ens ha comunicat que encara no ha conclòs el seu procés per a l’aplicació de l’ampliació de jornada que disposa la llei de pressupostos de l’Estat per al 2012 i que, en conseqüència, fins que no estigui signada la resolució corresponent, l’increment de jornada encara no és d’aplicació al personal funcionari de la Diputació de Barcelona adscrit al Consorci."
Tot i les reiterades demandes que hem realitzat, mirant de fer entendre a la Gerent i al Cap de Recursos Humans del CBB que l' aplicació unitària i unilateral suposa una vulneració flagrant dels drets laborals, sense tenir en compte ni tan sols l’opinió de la Diputació de Barcelona. Finalment, ha hagut de ser la pròpia Diputació qui parés l'aplicació de les 37,5h als seus funcionaris adscrits al Consorci.
Malauradament aquesta mesura no afecta, de moment, als bibliotecaris laborals. Tot i això, des de la secció sindical d’UGT al CBB, estem estudiant les possibles accions judicials i altres de caràcter reivindicatiu per dur a terme que aviat us posarem en coneixement. Ja que considerem que aquesta postura irracional adoptada pel CBB vulnera els nostres drets, és injusta i crea un clima de confrontació i conflicte entre els treballadors completament innecessari.
Seguim al peu del canó i us informarem de tot allò que succeeixi. Podeu restar informats mitjançant el nostre bloc i pàgina a facebook.

Us demanem el vostre suport per seguir lluitant en contra dels que volen aniquilar els nostres drets!

dissabte, 22 de setembre del 2012

El CBB s'enroca en l'aplicació unilateral de les 37,5h

Benvolguts companys/es,

Amb aquestes línies us volem transmetre la nostra indignació i desconcert davant la postura inamovible i absolutament incomprensible de la gerència del CBB, Assumpta Bailac, en relació a l’aplicació de les 37,5h, tant per funcionaris com per laborals.

Encara que al llarg d’aquesta setmana i fins l’últim moment hem intentat per tots els mitjans, nosaltres mateixos i també els companys delegats de l’UGT a Diputació, fer entendre la il•legalitat i injustícia de la postura adoptada pel CBB, aquests s’hi enroquen.

Aquest aplicació unitària i unilateral suposa una vulneració flagrant dels drets laborals dels treballadors (malgrat que la pròpia llei reconeix la necessitat de negociar l’aplicació amb la part social), sense tenir en compte ni tan sols l’opinió de Diputació de Barcelona i creant amb els treballadors un clima de confrontació i conflicte innecessari.

Des de la secció sindical d’UGT al CBB i de forma conjunta amb tot el Comitè d’empresa, estem estudiant possibles accions judicials i altres de caràcter reivindicatiu que aviat us posarem en coneixement.

Us demanem el vostre suport per seguir lluitant en contra dels que volen aniquilar els nostres drets!


http://www.facebook.com/UgtCbb
http://ugt-cbb.blogspot.com/

dimecres, 12 de setembre del 2012

37,5h - Comunicat Comitè d'Empresa del CBB

Benvolgudes companyes/benvolguts companys,

En la reunió del Comitè d'Empresa que s'ha celebrat avui juntament amb el cap de recursos humans del Consorci de Biblioteques, Lluis Salvador, s'ha parlat de diferents temes i us transmetem la postura del Comitè pel que fa al més destacat:

Us informem que el Comitè d’Empresa es segueix oposant a l’aplicació unilateral per part del CBB de les 37,5h setmanals, abans que la Diputació de Barcelona es pronunciï sobre l’aplicació de la jornada laboral que afecta als bibliotecaris.

El Comitè d’Empresa ha demanat formalment al cap de recursos humans que ens comuniqui per escrit la modificació de la jornada laboral dels bibliotecaris. De manera que amb aquest escrit puguem actuar en conseqüència i prendre les mesures que calgui per aconseguir que l’aplicació sigui simultània a la de tots i totes els treballadors i treballadores afectats per l’acord Marc de la Diputació de Barcelona.

Demà hi ha prevista una reunió del cap de recursos humans amb les direccions de les biblioteques del CBB on comunicarà els criteris d’aplicació unilateral d’aquesta mesura a 25 de setembre, als quals el Comitè d’Empresa s’oposa totalment. Des del Comitè d’Empresa us volem recalcar que no hem establert cap tipus de negociació ni aprovat cap acord amb l’empresa sobre l’aplicació de les 37,5h setmanals com tampoc criteris i canvis d’horaris que aquesta mesura suposarà.

Us continuarem informant al llarg dels propers dies.

CONTRA LES RETALLADES, DEFENSEM ELS NOSTRES DRETS.

Comitè d'Empresa de CBB