dimecres, 10 d’octubre del 2018

Reclamació IRPF Maternitat









Benvolgudes i benvolguts,

Us reenviem la circular de la  Comissió Executiva Confederal amb les instruccions i el model d’escrit per fer la reclamació de devolució de les retencions de l’ IRPF de la prestació per maternitat, davant la recent sentència del Tribunal Suprem. Us mantindrem informat de qualsevol novetat que sorgeixi.

QUI POT DEMANAR LA DEVOLUCIÓ?

Els contribuents que van incloure la prestació per maternitat, adopció o acolliment, orfandat (també podrà sol·licitar-ho el pare  que hagi gaudit del permís de maternitat) en les declaracions d’IRPF dels exercicis de l’any 2014, i següents.

Els exercicis anteriors han prescrit en haver passat més de quatre anys.

PROCEDIMENT PER FER LA SOL·LICITUD

  1. Presentar un escrit de sol·licitud de rectificació d’autoliquidació i devolució d’ingressos indeguts de l’exercici en què es va percebre la prestació en l’agència tributària que correspongui al contribuent.

    2. Presentar a l’Administració d’Hisenda una fotocòpia de la declaració de l’exercici que reclames juntament amb la instància


Important si el nen va néixer en l’últim trimestre de l’any, és possible que es cobrés la prestació de baixa maternal en dos exercicis diferents, hauràs de sol·licitar la rectificació de tots dos exercicis.

Si Hisenda rebutja la devolució de despeses indegudes, podràs fer un contenciós administratiu.

Valorar les despeses d’advocat i procurador i si assenyalen costes.

Comproveu una vegada descomptada la prestació de maternitat de la vostra renda, quina és la quantitat que us surt a retornar o a pagar,




 

Salutacions cordials,                                                                                                                      Barcelona 10 d’octubre de 2018

En defensa de les biblioteques públiques de Barcelona

Barcelona, 2 d’octubre de 2018


COMITÈ D’EMPRESA
BIBLIOTEQUES DE BARCELONA

En defensa de les biblioteques públiques de Barcelona

Les biblioteques públiques de Barcelona som un servei amb vocació social que proporciona i garanteix a la ciutat un espai per al foment i la prescripció de la lectura, la producció d'activitats lúdiques i culturals, l'accès a l’alfabetització tecnològica i la informació, tot treballant per la inclusió social. Per aquest motiu la ciutadania de la ciutat ha valorat la xarxa de Biblioteques de Barcelona com el millor servei públic de l'Ajuntament, any rere any des de fa més d'una dècada.

Malauradament, aquesta valoració no implica el reconeixement de l'empresa a la tasca desenvolupada per les plantilles de les biblioteques. Ans al contrari, es produeixen greuges laborals i situacions difícils d'acceptar. Creiem convenient fer conèixer la situació que patim des de fa anys a Biblioteques de Barcelona.

Les mancances i problemes que a continuació denunciem es reflexen, en gran part, a l’Informe de Riscos Psicosocials elaborat al Consorci de Biblioteques per una auditoria externa el 2016. Els acords consensuats en el Comitè de Prevenció per abordar la solució d’aquests problemes, no s’estan portant a terme per part de l’empresa.

Per això, denunciem que:

• Aquest any 2018, els companys i companyes eventuals que han treballat durant el mes d'agost no han cobrat la nòmina fins a finals de setembre, per incapacitat gestora del Consorci de Biblioteques de Barcelona (CBB) i de l'Ajuntament de Barcelona. Considerem que des del CBB es podria haver planificat el pagament d'aquestes nòmines/contractacions d'estiu, fent-ho saber a Intervenció de l'Ajuntament de Barcelona abans del termini de tancament de nòmines.

El CBB dilata en el temps, de manera flagrant, la ratificació i aplicació del nou conveni col·lectiu de l'Ajuntament de Barcelona, signat pel comitè d'empresa i la gerència i al qual ens vam adherir a finals del passat mes de juliol. Aquesta adhesió s'ha de signar i ratificar pel Consell General, que no es reunirà fins a finals del mes d’octubre, deixant la plantilla del CBB sense el gaudi de les millores laborals que proporciona aquest nou conveni.

El CBB manté sense pal·liatius la seva política de retallades continuada i sense voluntat d'afrontar els reptes de qualitat que es presenten. Això fa que les plantilles redueixin les ràtios de personal per sota dels mínims desitjables per oferir un servei de qualitat. Recordem que el CBB va posar en funcionament tres noves biblioteques durant els anys durs de crisi sense contractar nou personal, redistribuint la plantilla existent i sobrecarregant de feina a les plantilles de les biblioteques afectades.

• Recursos humans i gerència no assumeixen les dotacions de personal necessàries per al funcionament de qualitat de cadascuna de les biblioteques. Ignoren la repercussió de les seves decisions improvisades i fan cas omís de les fitxes de personal de plantilla per biblioteca, on es reflexen les necessitats de recursos humans. La desorganització en la planificació dels recursos de personal, contractacions, previsió de vacances, baixes, festius, pagaments de nòmines, etc.

Tenir una plantilla inestable, mantenint un 70% del personal interí sense convocar oferta pública.

La constant opacitat i incomunicació de les decisions de gerència i recursos humans, unilaterals i moltes vegades injustes.

• La plantilla del personal itinerant, constantment maltractada i pressionada, ha estat rebaixada notablement en nombre d'efectius als darrers anys, fins al punt de no poder dotar a les biblioteques del personal necessari, ni garantir les substitucions dels treballadors de les plantilles en cap cas –vacances, baixes, dies de lliure disposició, necessitats extraordinàries de les biblioteques...– com era la seva funció.

• La inacció i manca de voluntat en la implementació d'horaris dels equipaments bibliotecaris que siguin racionals, homogenis, sostenibles i saludables, que facilitin la conciliació de la vida laboral, personal i familiar dels i de les treballadores. Els principis que es manifesten des de l'Ajuntament de racionalització dels horaris de servei públic a la vida i normativa europea en el nostre cas ni es contemplen, ni s’apliquen.

La desorientació en les polítiques bibliotecàries. Planificació i presa de decisions erràtica i descoordinada: creació de serveis, publicitat o modificacions dels ja existents sense prèvia consulta, ni comunicació (e-biblio, dualitat de funcionament de la xarxa, biblioteques amb autopréstec i altres amb préstec manual, apostes personals de projectes sense valoracions prèvies de cap tipus).

La manca d’un de Pla de foment de la lectura seriós i de ciutat, ambiciós i amb pressupost, fa que tot siguin apostes petites i descoordinades, projectes bolets, sense mirada a llarg termini. Sis administracions afecten en les seves decisions les biblioteques de Barcelona: els Districtes, l’Ajuntament, el Consorci de Biblioteques, la Diputació, la Generalitat i el Ministerio.

Deteriorament de les instal·lacions i serveis de la biblioteca: edificis inundats i en mal estat, edificis malalts (amb diversos casos de lipoatròfia en diferents centres), falta de manteniment per part dels Districtes, insuficients i/o inexistents zones de descans per al personal (especialment necessàries quan es fan jornades laborals d’11h, de vegades 2 cops per setmana), ordres de superiors que posen en risc la salut dels treballadors, maquinari de radiofreqüència amb problemes, etc.

Indefensió dels treballadors en situacions violentes d'agressions per part d’usuaris, assetjaments i furts a les biblioteques. Els treballadors i les treballadores que pateixen aquestes situacions no reben cap suport en els moments d'urgència, de denúncia a la comissaria o en cas de judici. Malgrat tot això, l’Ajuntament no reconeix les biblioteques entre els serveis que realitzen atenció directa a l’usuari.

Per això demanem:

Disculpa, rectificació i pagament de les nòmines durant el mes en curs als companys i a les companyes eventuals, equiparant-los a la resta de la plantilla.

Reunió del Consell General del CBB amb caràcter d'urgència per tal de posar en marxa l’aplicació del nou conveni de condicions laborals de l’Ajuntament de Barcelona.

L’elaboració de protocols per a situacions d'urgències i denúncia, així com acompanyament professional per als treballadors i les treballadores que han de presentar-se com a testimonis o part implicada.

Convocatòria de places pendents des de fa 10 anys de bibliotecaris, tècnics i personal de suport.

• Contractació del personal necessari per al funcionament de qualitat de cada biblioteca i pacte d'horaris dels equipaments d'acord amb les conclusions del document d'estudi de riscos psicosocials i conciliació familiar. Aplicació de la Reforma horària.

• El reconeixement del servei de biblioteques com un més dels serveis municipals que realitzen atenció directa a l’usuari.

Un nou pla de polítiques bibliotecàries de retorn a l'essència de la Biblioteca Pública: crear comissions i grups de treball on tot el personal de les biblioteques participi i dialogui sobre el funcionament, necessitats i propostes de treball.

Pla per al manteniment dels serveis interns de la biblioteca. Serveis d'impressió, ordinadors, mobiliari, edificis... Què és necessari i què no a la biblioteca pública.


Finalment voldríem aclarir que, si bé hem estat valorades com a millor servei públic de la ciutat, això no ha estat gràcies al suport de l'empresa, únicament ha estat possible gràcies al personal del Consorci de Biblioteques Públiques de Barcelona que ha defensat la tasca social, cultural, cívica i integradora de les biblioteques a primera línia, resolent els problemes de manera professional i vocacional, i en contacte permanent amb la ciutadania.


Comité d’empresa del Consorci de Biblioteques de Barcelona
Clara Escorcia (Presidenta)
Iris González (Secretaria)
Xavier Burguete
Silvia Eduardo
Rosa Flix
Eva Galván
Miquel Galve
Carmen Marín
Beatriu Martín
Raquel Muñoz
Carlos Pelegrín
Rubén Solé
Helena Vilardell