dilluns, 6 de febrer del 2017

Resum Assemblea 1/2/2017

Us fem arribar un resum de l'assemblea informativa que ha tingut lloc avui mateix sobre el procés per reclamar una compensació per la no aplicació de l'acord de condicions laborals de la Diputació de Barcelona als tècnics bibliotecaris del CBB.

L'advocat que va portar la demanda contra el CBB, el lletrat Carlos Rubio, ens ha explicat el procés per establir les reclamacions, la documentació que cal aportar i els passos a seguir.
Pel que fa a la demanda de compensació de les hores no gaudides en conceptes de conciliació familiar i formació voluntària, s'estableix una reclamació retroactiva d'un any respecte a la data de presentació de la instància al registre del CBB. Tot i que l'advocat ens ha comentat que està estudiant poder-ho ampliar des de la data en que es va reclamar al Tribunal Laboral de Catalunya l'any 2012.



Cal que tots els interessats en dur a terme la reclamació amb el Carlos Rubio, ens responeu a aquest correu abans del proper divendres 10 de febrer adjuntant la següent documentació:

- DNI escanejat
- instància de la reclamació escanejada
- les dades laborals (amb una nòmina escanejada, per exemple)
- i si algú durant aquest temps ha estat de baixa, reducció de jornada, excedència i/o situació similar, que adjunti un document on faci cinc cèntims de quina situació concreta ha viscut.

Un cop fet això, ens ha explicat que el cost per treballador serà d'uns 50€ (ja us explicarem com fer l'abonament) comptant que serem uns 30-35 treballadors mínim per fer aquesta demanda i que inclou anar fins a segona instància. Si al final l'advocat veiés plausible reclamar retroactivament des de la data de reclamació al TLC, el cost econòmic de la demanda seria d'uns 100€.
També cal sumar-hi les despeses que suposen els poders notarial que caldrà fer perquè el lletrat actuï en representació de cada un dels interessats. No ens ha pogut detallar les despeses notarials, però ens assegura que són molt assequibles. Us les facilitarem de seguida que les tinguem.

Aclarits els passos a seguir, hem obert torn de preguntes:

- si algú no troba la còpia de la seva instància (o no recorda si la va presentar) pot demanar-ne una còpia al registre del CBB.

- cadascú ha de decidir si vol exercir el seu dret a reclamar o no, tenint en compte que si no es reclama es podria perdre l'aplicació individual de la compensació si es guanya.

- si algun treballador no va reclamar en el seu moment, pot afegir-se a aquest procés sense cap problema, tenint en compte que no tindrà assegurats els efectes retroactius en la data que us hem especificat.

- reclamar no ha de suposar cap represàlia tant si es té o no la plaça guanyada.

- no es pot determinar quin serà el termini de resolució d'aquesta reclamació perquè depèn dels tribunals. L'anterior va trigar poc més de dos anys en resoldre's judicialment.

- si algú ha estat de baixa, reducció de jornada, excedència... l'aplicació de la possible compensació es fa en les parts proporcionals que li pertoquin. Es determina un cop resolt el procés.

Des del Comitè d'Empresa només volem recordar que quan va començar aquest conflicte al 2012, el CBB ens "avisava" que ho teníem tot perdut, que no teníem raó. Quatre anys més tard, i arribat aquest punt, creiem que ha quedat demostrat que val la pena defensar els nostres drets i us animem a unir-vos per aconseguir-ho.


Moltes gràcies a tots per la vostra assistència. 
Esperem les vostres respostes.