dijous, 12 de juliol del 2012

Noves retallades als nostres drets laborals

Benvolgudes i benvolguts,

Degut a les diferents rumorologies i especulacions que han sorgit en relació a properes retallades dels nostres drets laborals, des que ahir el President Rajoy va informar al Parlament espanyol de les decisions del Consell Europeu i de la política econòmica d'ajustaments del Govern, des de la Secció Sindical d'UGT al CBB us volem informar d'aquelles retallades a les administracions públiques que ens afectaran:

S'elimina íntegrament a totes les administracions públiques la paga extra de desembre de l'any 2012, tot i que no s'ha especificat si aquesta suspensió seguirà afectant als següents exercicis pressupostaris. L'import d'aquesta paga es recuperaria a partir de l'exercici del 2015, mitjançant una aportació als plans de pensions dels empleats públics.

Es reduiran els dies de lliure disposició (dies propis), tot i que no s'ha especificat en quin número. 

- S'equipararan les condicions en situació d'incapacitat temporal dels empleats públics a les de la resta de treballadors, és a dir, que no es complementaran les baixes.

Pel que fa a la jornada de treball dels empleats públics, el passat diumenge 1 de juliol va entrar en vigor la Llei de pressupostos generals de l'estat pel 2012 que afecta a la jornada de tots els empleats públics de l'Administració local. Concretament estem parlant de la disposició addicional 71a i que porta per títol "la jornada general de treball al sector públic". Segons aquesta disposició, des de l'entrada en vigor de la LPGE 2012, la jornada general de treball dels empleats públics del sector públic estatal, autonòmic o local, serà de 37,5 hores de treball efectiu de promig en còmput anual.

Fins demà, després que es reuneixi el Consejo de Ministros i anunciïn les concrecions d'aquestes retallades, no es sabrà amb detall com ens afectaran les diferents mesures adoptades. I el proper dia 20 de juliol hi ha convocada una reunió del Comitè d'Empresa del CBB on sospitem que se'ns informarà de la situació pel que fa a les diferents casuístiques plantejades anteriorment.

Puntualment, des de la Secció Sindical d'UGT-CBB us mantindrem informats.

Finalment us volem animar a adherir-vos a la iniciativa NO A LA FUNCIONARIOFOBIA i anar tots els divendres a treballar vestits de dol.

Us volem recordar que teniu disponibles sempre que les necessiteu diferents vies de comunicació amb nosaltres: el correu electrònic, la pàgina de facebook i el bloc de la secció sindical (ugt.cbb@gmail.comhttp://www.facebook.com/ugtcbb i http://ugt-cbb.blogspot.com.es/), així com els correus electrònics de les representants sindicals.

Restem a la vostra disposició.