dilluns, 30 de juliol del 2012

Aplicació unilateral de les 37.5h per part del CBB?

Un dels temes més parlats a la passada assemblea va ser la decisió de la Gerent del CBB d'aplicar unilateralment les 37,5h al marge del que decideixi la Diputació de Barcelona.
Des de la secció sindical d'UGT al CBB ens vam comprometre a seguir parlant sobre aquest tema amb els nostres respectius companys a l'Ajuntament i a la Diputació i us ho hem de comunicar novetats al respecte:


Aquest matí (30/7/2012) hem parlat de nou amb en Carles Villalante que ens ha aclarit que en cap cas la gerent del Consorci de Biblioteques de Barcelona pot aplicar a 23 de setembre el decret (ampliació 37,5h) 20/2012, abans i al marge del que decideixi Diputació de Barcelona, i que en tot cas, ell mateix s’oposarà a que així sigui. Com ja vam expressar-vos a l’assemblea del dia 26, tant bibliotecaris funcionaris, com laborals del CBB, avui per avui, depenem dels acords presos per la Diputació de Barcelona i mentre aquesta no es manifesti sobre la dita aplicació del decret, restarem sota les condicions de jornada especificades en aquests acords.

Segons ens diu, Carles Villalante, la vice-presidenta de la Diputació de Barcelona va suspendre la reunió que tenien a finals d’aquest mes, juliol, per parlar d’aquest tema i queden a l’espera que ella mateixa la convoqui a partir del setembre.
Prèviament es reunirà a 5 de setembre la plataforma unitària creada per totes les seccions sindicals de Diputació per adoptar la postura comuna a defensar.

D' altra banda, ens avança també, que queda per a aquest mes d’agost i en endavant la modificació del articulat de la llei 7/1985 reguladora de les bases del règim local (LRBRL) en relació amb les competències de les entitats locals. En aquest article s’explica bastant clarament la modificació.

Una forta abraçada i que tingueu molt bones vacances ;)

Aclaracions sobre el "Decretazo" RD 20/2012

Donat que el passat dijous 26/7/2012 es van tractar molts temes relatius a l'aplicació del "Decretazo" RD 20/2012, us adjuntem un document que us ajudarà a aclarir possibles dubtes.


divendres, 20 de juliol del 2012

En relació al darrer comunicat del Comitè d'Empresa del CBB 20/7/12

La postura de la secció sindical d'UGT va ser clara, ens vam oposar frontalment a que l'aplicació de la llei es faci al CBB sense tenir en compte la negociació que es porti a terme a la taula de Diputació de Barcelona. Aquesta està prevista pel mes de setembre.
La gerent davant d'això diu que s'aplicarà a 25 de setembre al CBB, encara que Diputació no hagi establert quins seran els paràmetres d'aquesta aplicació.
Com sabeu, les condicions laborals dels tècnics mitjos i superiors es regeixen pels acords de condicions laborals de la Diputació de Barcelona, fruit de la negociació de la Junta de personal i la Diputació de Barcelona, per tant, sembla raonable esperar a veure a quin acord s'arriba en aquesta taula per fer efectiva l'aplicació de la llei, no entenen aquestes preses per part del CBB...

En quan a les partides pressupostàries, l'UGT va expressar la recomanació de disminuir partides dels capítols d'activitats, difusió, jornades, consultories, radiofreqüència i altres, i no les dedicades a personal, que afecten molt directament a la qualitat del servei.
La resposta va ser que aquestes partides eren insignificants dins el pressupost total.

Per altre banda, sobre l'últim punt de la reunió, la reconversió del Consorci de Biblioteques de Barcelona en un Institut Municipal, ens suscita molts dubtes. Suposaria que la Diputació de Barcelona ja no participés en la gestió de les biblioteques de Barcelona, per tant, els tècnics mitjos i superiors del CBB perdrien les actuals condicions laborals establertes als acords de condicions laborals de la Diputació de Barcelona dels quals depenen actualment. ¿quines serien les noves condicions laborals? quin marc de referència tindrien?.
Suposaria també la limitada capacitat de gestió del propi CBB davant l'Ajuntament de Barcelona que seria qui prengués la majoria de les decisions. Fa por pensar, veient el procés de privatització de la gestió de molts equipaments municipals (fa molt poc hem vist com el Consorci d'educació ha decidit que les noves guarderies fins ara públiques passin a tenir una gestió privada amb tot el que comporta en quan a condicions laborals dels seus treballadors), quin serà el nou model de les noves biblioteques de Barcelona que encara s'han d'obrir els propers anys...

Volem coneixer la vostra opinió, és per això que hem demanat (el Comitè d'empresa) autorització per convocar una assemblea per a totes/s els treballadors del CBB pel dijous 26 de juliol. Us animem a participar activament

¡En defensa dels serveis públics!
¡En defensa dels drets socials i laborals!Escriu aquí el resum Posa aquí la resta de l'article

Comunicat del Comitè d'Empresa del CBB 20/7/12


Benvolgudes companyes/benvolguts companys,

En la reunió del Comitè d'Empresa que s'ha celebrat avui juntament amb la gerent del Consorci de
Biblioteques, Assumpta Bailac, i l'administradora, Anna Estruch, s'ha parlat dels següents temes:

􀂃 En aplicació de la Llei de pressupostos de l'Estat 2012 , en quant a jornades laborals, se'ns
informa que l'empresa aplicarà unilateralment les 37,5 hores setmanals a tot el personal
bibliotecari, a partir del 25 de setembre. També pretenen continuar aplicant la reducció de
jornada a 35 hores a l'estiu, incloent el personal bibliotecari.
Al personal bibliotecari director se li permetrà continuar amb la seva jornada laboral actual
de 37,5 hores sempre que renunciï al plus de dedicació. Si el vol conservar, la seva jornada
passarà a ser de 40 hores setmanals. La gerència proposa que aquesta decisió sigui
voluntària.

També s'ha parlat de la reducció de dies d'assumptes propis, perdrem 3, i està per veure si
podrem mantenir la resta. La modificació es duria a terme a partir del 2013.
Respecte a la paga extra de Nadal, ens confirmen que no la cobrarem. En el cas del personal
que hagi estat finiquitat abans del 15 de juliol (com per exemple, personal de suport) no
haurà de retornar la part proporcional que ja se li ha pagat.
A partir de l'1 de octubre es deixarà d'aplicar el complement de baixes.

􀂃 Pressupost 2013
Hi haurà una reducció de pressupost de cara a 2013 d'un 6,2% des de l'Ajuntament i d'un
10% de la Diputació (que sumat al 10% de 2012 fa un 20% en dos anys)
Aquesta reducció afectarà a totes les partides, especialment les de personal (per exemple,
reducció dels contractes temporals), les d’activitats, de formació i de compra de fons.
D'entrada es mantindrà l’obertura de les dues noves biblioteques previstes cap a finals de
2013.
Malgrat la forta restricció pressupostària hi ha voluntat de no acomiadar interins.

􀂃 La gerent planteja el tema, encarregat per Jaume Siurana, tinent d'alcalde, d'estudiar la
possibilitat de que el Consorci de Biblioteques passi a ser un Institut Municipal.
Us continuarem informant de tots aquest temes al llarg dels propers dies.

CONTRA LES RETALLADES, DEFENSEM ELS NOSTRES DRETS.

Comitè d'Empresa de CBB

dijous, 12 de juliol del 2012

No a la funcionario-fobia

Us animem a seguir la iniciativa del bloc NO A LA FUNCIONARIO-FOBIA anant a treballar tots els divendres vestits de negre per així protestar contra les injúries i la culpabilització constant dels treballadors públics.

Noves retallades als nostres drets laborals

Benvolgudes i benvolguts,

Degut a les diferents rumorologies i especulacions que han sorgit en relació a properes retallades dels nostres drets laborals, des que ahir el President Rajoy va informar al Parlament espanyol de les decisions del Consell Europeu i de la política econòmica d'ajustaments del Govern, des de la Secció Sindical d'UGT al CBB us volem informar d'aquelles retallades a les administracions públiques que ens afectaran:

S'elimina íntegrament a totes les administracions públiques la paga extra de desembre de l'any 2012, tot i que no s'ha especificat si aquesta suspensió seguirà afectant als següents exercicis pressupostaris. L'import d'aquesta paga es recuperaria a partir de l'exercici del 2015, mitjançant una aportació als plans de pensions dels empleats públics.

Es reduiran els dies de lliure disposició (dies propis), tot i que no s'ha especificat en quin número. 

- S'equipararan les condicions en situació d'incapacitat temporal dels empleats públics a les de la resta de treballadors, és a dir, que no es complementaran les baixes.

Pel que fa a la jornada de treball dels empleats públics, el passat diumenge 1 de juliol va entrar en vigor la Llei de pressupostos generals de l'estat pel 2012 que afecta a la jornada de tots els empleats públics de l'Administració local. Concretament estem parlant de la disposició addicional 71a i que porta per títol "la jornada general de treball al sector públic". Segons aquesta disposició, des de l'entrada en vigor de la LPGE 2012, la jornada general de treball dels empleats públics del sector públic estatal, autonòmic o local, serà de 37,5 hores de treball efectiu de promig en còmput anual.

Fins demà, després que es reuneixi el Consejo de Ministros i anunciïn les concrecions d'aquestes retallades, no es sabrà amb detall com ens afectaran les diferents mesures adoptades. I el proper dia 20 de juliol hi ha convocada una reunió del Comitè d'Empresa del CBB on sospitem que se'ns informarà de la situació pel que fa a les diferents casuístiques plantejades anteriorment.

Puntualment, des de la Secció Sindical d'UGT-CBB us mantindrem informats.

Finalment us volem animar a adherir-vos a la iniciativa NO A LA FUNCIONARIOFOBIA i anar tots els divendres a treballar vestits de dol.

Us volem recordar que teniu disponibles sempre que les necessiteu diferents vies de comunicació amb nosaltres: el correu electrònic, la pàgina de facebook i el bloc de la secció sindical (ugt.cbb@gmail.comhttp://www.facebook.com/ugtcbb i http://ugt-cbb.blogspot.com.es/), així com els correus electrònics de les representants sindicals.

Restem a la vostra disposició.