dilluns, 3 de novembre del 2008

4 de novembre de 2008
ASSEMBLEA GENERAL

Mentre el conveni segueix sense avançar, l’administració es treu de sota la màniga el “pla primavera”, que consisteix en una reorganització dels districtes.
D’aquesta nova pauta organitzativa no han informat res als representants dels treballadors municipals, ni tampoc han mostrat cap voluntat de negociar els aspectes que afecten les relacions laborals de les persones afectades.
El que ens temem és que intentin pagar els canvis (nivells 28, nivells 26, etc.) del que ens estan regatejant, (o furtant?) en el conveni.
No permetrem que intentin enredar-nos!!!
Cap canvi ni nova pauta organitzativa sense negociació, no al “pla primavera” o “Barcelona 2.0” o com li vulguin dir!!!
Primer el conveni, aquesta segueix sent la principal demanda, un conveni amb:

IPC més clàusula de revisió salarial
jornada de 35 setmanals
relació de llocs de treball i carrera professional
tots els drets en la conciliació de la vida laboral i familiar
Per preparar junts com ens enfrontem als seus plans, per mobilitzar-nos pel conveni, per impedir que paguin les “seves millores” del nostre conveni, tots els sindicats junts us convoquem a l’assemblea vine, no hi faltis.

4 de novembre de 2008
Via Laietana, 16 (locals de CCOO)
a les 12,30 hores
ASSEMBLEA GENERAL

dijous, 16 d’octubre del 2008

Moblilització per un millor conveni col·lectiu


Els funcionaris, personal laboral, bombers i guàrdia urbana de l’Ajuntament de Barcelona s’han manifestat fins la Plaça Sant Jaume de Barcelona amb motiu del conveni col·lectiu. Després de 8 reunions, els representants de l’Ajuntament es neguen a aportar cap millora per als 8.500 treballadors i treballadores afectats pel conveni.

El Comitè d'Empresa i la Junta de Personal demanen per al conveni col·lectiu una recuperació del poder adquisitiu, jornada de 35 hores setmanals, millores de conciliació i una relació de tots els llocs de treball de l'Ajuntament de Barcelona (la darrera actualització és de l'any 1998). La mobilització ha esta convocada per la UGT de Catalunya i la resta de sindicats que conformen el Comitè d'Empresa i la Junta de Personal de l'Ajuntament.

divendres, 20 de juny del 2008

atenció a tot el personal que treballeu en diumenge!

Des de la Secció Sindical d’UGT us demanem a tot el personal de Biblioteques de Barcelona que treballeu en diumenge que reviseu les vostres nòmines (des de que feu aquest horari, no només la darrera), per a comprovar que hi consta el concepte plus de festivitat i que la quantitat que se us assigna és correcta. Tingueu en compte que encara que el vostre contracte sigui de mitja jornada el complement ha de ser el mateix que els que tenen contracte de 37,5h.


Per a tècnics auxiliars i personal de suport el complement és el següent:



PLUS DE FESTIVITAT Tarifes Imports

Per a mitjanes anuals d'1 a 5 festius PF1 7,56
Per a mitjanes anuals de 6 a 10 PF2 16,08
Per a mitjanes anuals d'11 a 15 PF3 24,58
Per a mitjanes anuals de 16 a 20 PF4 33,13
Per a mitjanes anuals de 21 a 25 PF5 41,63
Per a mitjanes anuals de 26 a 30 PF6 50,16
Per a mitjanes anuals de 31 a 35 PF7 58,69
Per a mitjanes anuals de més de 36 PF8 70,60


I per a bibliotecaris (ho trobareu a la nòmina sota els conceptes dissabte i diumenge):

26,80 € per dissabte treballat

49,83 € per festiu treballat, sempre que la durada de la jornada sigui de tres o més hores

En cas que no trobeu aquest concepte a la nòmina o comproveu que la quantitat no és correcta poseu-vos en contacte amb nosaltres o bé amb el Comitè d’Empresa del CBB.



divendres, 13 de juny del 2008

negociació horaris especials

Companys i companyes,
finalment el tema de la compensació d’horaris especials comença a tractar-se a la Taula General de Negociació de conveni de l’Ajuntament. Tres membres del Comitè d’Empresa del CBB: Esther Martí (com a assessora de CGT), Xavi Burguete (com a assessor de CC.OO) i jo mateixa (com a assessora d’UGT), hem assistit a la primera reunió on s’ha tractat el tema jornada i horaris.

En aquesta reunió els representants de l’Ajuntament van reconèixer la necessitat de que aquest tema estigui recollit al conveni i ens emplacen a la reunió on es tractarà el tema de complements i plusos.
És per això que, des del Comitè d’Empresa del CBB ja hem preparat una proposta unitària per defensar-la en aquesta segona reunió, on es plantejarà una compensació econòmica per cada dissabte treballat, diferenciant matí o tot el dia, i un augment del plus de diumenges equiparable al dels companys i companyes bibliotecaris.
Treballarem per aconseguir-ho!
Salut i sort!
Yolanda Crespo

dimecres, 2 d’abril del 2008

QUI PROMET HO DEU...

Com ja us vàrem explicar durant la campanya electoral, una de les nostres propostes prioritàries és aconseguir una millora en les compensacions econòmiques per treballar en horaris especials (dissabtes i diumenges) per a auxiliars i subalterns i itinerants. Si més no, equiparar, en la mesura del possible, aquests complements amb els que perceben els companys/es bibliotecaris. És per això, que la nostra secció sindical (UGT del CBB), juntament amb els companys de la Secció sindical de l’Ajuntament, vam forçar l'Ajuntament a convocar una reunió que es va celebrar el dia 6 de març.

En aquesta reunió hi van participar:

David Plantada i Antonio Lorite, de la secció sindical d’UGT de l’Ajuntament de Barcelona.
Helena Pérez i Fernández, directora de Relacions Laborals de l’Ajuntament de Barcelona.
Yolanda Crespo, de la secció sindical d’UGT del Consorci de Biblioteques de Barcelona.

La reunió va començar amb les disculpes de l'Helena per haver desatès la nostra demanda i conseqüentment haver provocat la sol·licitud d'intervenció del CEMICAL. A continuació nosaltres vam exposar les nostres expectatives de millora i finalment vam arribar a l’acord de traslladar la negociació al propi Comitè d’Empresa del CBB. D’aquesta manera, tots els representants dels diferents sindicats podran participar tot i no tenir representació a les taules de l’Ajuntament, arribant així a un acord consensuat davant del cap de recursos humans, Lluís Salvador.

Un cop arribem a un acord, l'Ajuntament es compromet a estudiar la proposta i dotar-la de pressupost.

Nosaltres confiem rebre una resposta a la nostra proposta abans de l’estiu, però abans volem comptar amb les vostres opinions i conèixer les vostres expectatives.

Restem a l’espera dels vostres comentaris.

Salut i sort,
Yolanda -
Secció Sindical d'UGT

dijous, 6 de març del 2008

Qüestionari de Riscos Psicosocials

Per garantir les millores de la salud de tots els treballadors i treballadors del Consorci de Biblioteques us convidem a participar i contestar un qüestionari per la identificació i avaluació dels riscos psicosocials.

Què són i per què hem d’avaluar els riscos psicosocials?

Els factors psicosocials són aquelles característiques de les condicions de treball, i sobretot, de la seva organització que afecten la salut de les persones mitjançant mecanismes psicològics o fisiològics. En termes de prevenció de riscos laborals, els factors psicosocials representen l’exposició. L’organització del treball és l’origen d’aquesta exposició i l’estrès és el detonant de l’efecte, és a dir, de la malaltia o l’alteració de la salut que es pugui produir.

L’estrès, l’ansietat, la depressió, diversos trastorns psicosomàtics, trastorns cardiovasculars, l’úlcera d’estómac, trastorns immunitaris, al·lèrgics o les contractures i el dolor d’esquena poden ser deguts a l’exposició a riscos psicosocials en el treball. Els riscos psicosocials són característiques de les condicions de treball i, concretament, de l’organització del treball nocives a la salut. Hi ha quatre grans grups de riscos psicosocials que pots identificar en el teu lloc de treball amb aquest qüestionari: L’excés d’exigències psicològiques del treball: cal treballar ràpid o de forma irregular, el treball requereix que amaguem els sentiments…

La manca de control dels continguts i les condicions de treball i de possibilitats de desenvolupament: no tenim influència ni marge d’autonomia en la manera de fer el nostre treball, el treball no dóna possibilitats per aplicar les nostres habilitats i els nostres coneixements o no té sentit, no podem adaptar l’horari a les necessitats familiars…

La manca de suport social, de qualitat de lideratge, de previsibilitat o de claredat de rol en el treball: quan s’ha de treballar de manera aïllada, sense el suport dels superiors o dels companys i les companyes, amb les tasques mal definides o sense la informació adequada i a temps…

Les escasses compensacions del treball: manca de respecte, inseguretat contractual, canvi de lloc o servei en contra de la nostra voluntat, tracte injust…

A més, hi ha un altre factor que afecta la salut: la doble. La majoria de dones treballadores fan la major part del treball domèstic i familiar, cosa que implica una doble càrrega de treball si ho comparem amb els homes. A més, el treball familiar i domèstic implica exigències que han d’assumir-se de forma simultània a les del treball remunerat, i l’organització d’aquest dificulta o facilita la compatibilització d’ambdós.

Actua, defensa la teva salut

Els resultats que tens a les mans et permeten conèixer si les teves condicions de treball et poden ocasionar exposició a factors de risc de naturalesa psicosocial. Aquests tenen l’origen en l’organització del treball. Defensar la teva salut en el teu lloc de treball constitueix un dels teus drets fonamentals, i està protegit per la legislació vigent. L’empresa té l’obligació de garantir que les teves condicions de treball siguin saludables. Comenta aquests resultats amb els teus companys. Això et permetrà tenir una visió col·lectiva, i no dubtis a assessorar-te. Pots obtenir assessorament dels representants dels treballadors a la teva empresa, i dels organismes de prevenció de riscos laborals de les administracions públiques i els sindicats.

Impedir que les condicions psicosocials de treball danyin la salut és posible mitjançant mesures per:

- Facilitar la quantitat de treball sigui adequada al temps disponible per fer-lo.

- Incrementar les oportunitats de desenvolupament de les nostres habilitats i dels nostres coneixements; evitant el treball monòton i repetitiu. Incrementin el nivell de control dels temps de treball de què es desposa (pauses, descansos, permisos, vacances…).

- Potenciar la participació en les decisions relacionades amb les tasques.

- Potenciar la decisió dels/de les treballadors/es pel que fa a les seves condicions de treball.

- Facilitar el suport entre el personal de l’empresa.

- Fomentar la claredat i la transparència organitzativa, defensant llocs de treball, tasques assignades i marge d’autonomia. Proporcionin formació i habilitats directives no autoritàries.

- Eliminar la competitivitat entre companys i/o departaments.

- Eliminar el treball aïllat.

- Garantir el respecte i el tracte just.

- Garantir la seguretat i l’estabilitat en la feina i en les condicions de treball (jornada, sou, etc.). Eliminin la discriminació per sexe, edat, ètnia o de qualsevol altra mena.

- Facilitar la compatibilització entre la vida laboral i familiar. La selecció i posada en marxa de les mesures preventives necessàries ha de fer-se amb la teva participació. Sense aquesta no serà possible identificar els riscos ni posar en marxa les mesures preventives oportunes.


5 de març del 2008
Primer de tot, volem agrair-vos la vostra elevada participació a les eleccions, ha estat tot un èxit. I, en segon lloc, moltes gràcies pel suport que ens heu donat. Som conscients del que això implica i des d'avui mateix ens posarem a treballar. Moltes gràcies!



Resultats de les eleccions a membres del comitè d'empresa del CBB

CGT: 3 delegats/des
UGT: 3 delegats/des
CCOO: 2 delegats/des
CTeC: 1 delegats/des
ASI: 0 delegats/des


Mesa de personal tècnic i administratiu

· CGT: 67 vots - 3 delegats/des
· UGT: 55 vots - 2 delegats/des
· CC.OO: 34 vots - 2 delegats/des
· CTeC: 20 vots - 1 delegada
· 12 vots en BLANC
· 2 vots NULS

Total votants: 190

Participació : 84,4%



Mesa de personal de suport

· UGT: 7 vots - 1 delegada
· CCOO: 5 vots
· CTeC: 5 vots
· ASI: 4 vots
· 1 vot NUL

Total votants: 22

Participació : 84,6%

diumenge, 2 de març del 2008

divendres, 22 de febrer del 2008

dijous, 14 de febrer del 2008

Presentació del bloc

Volem ser els primers en obrir nous canals de comunicació amb les treballadores i treballadors del Consorci de Biblioteques de Barcelona. Aquí hi trobareu informació sobre: processos selectius, oferta formativa, salut laboral i comitè d'empresa.

Però, el què volem per sobre de tot és que sigui veritable eina de participació.

El nostre compromís ets tu

(Programa electoral)
UGT és un sindicat democràtic i participatiu basat en la pluralitat, obert a nous col•lectius i amb esperit negociador i dialogant, capacitat reivindicativa i ferma en la defensa dels treballadors i treballadores i la millora de les condicions de treball.

UGT està en un lloc privilegiat en el marc de les negociacions amb les diferents administracions públiques que integren el Consorci de Biblioteques de Barcelona (és a dir, Diputació i Ajuntament de Barcelona). UGT és el primer sindicat al comitè d’empresa d’ambdues administracions (8 de 17 representants al Comitè d’Empresa d’Ajuntament i majoria absoluta a la Junta de Personal de Diputació) i això el situa en el millor lloc per a negociar les millores laborals dels propers convenis, utilitzant el nou Estatuto Básico del Empleado Público com a marc general.

Des de la secció sindical d’UGT del Consorci de Biblioteques de Barcelona estem treballant amb il•lusió i compromís per a totes les treballadores i treballadors. En aquesta nova legislatura lluitarem per fer realitat el programa que us presentem i volem que sigui obert i participatiu. Per aquesta raó estem treballant en noves eines per a millorar la nostra comunicació entre les treballadores i treballadors i la secció sindical.

Aquí pots veure i descarregarte el tríptic i el cartell.


CONDICIONS LABORALS I RETRIBUCIONS ECONÒMIQUES

- Prendre la iniciativa en la reobertura de la Mesa de negociació d’horaris especials de l’Ajuntament de Barcelona per aconseguir millores retributives i laborals per a tot el personal de dissabte i cap de setmana, per tal de pal•liar així el greuge comparatiu entre els bibliotecaris i la resta de categories.
- Recuperar el poder adquisitiu dels salaris de forma real i efectiva.
- Millorar les condicions laborals dels itinerants (dietes i compensació per disponibilitat horària, així com facilitar l’accés a les ajudes de transport).
- Millora dels permisos i llicències (per exemple, permís per acompanyar als fills o ascendents a visites mèdiques i a reunions escolars sense necessitat de recuperar les hores).
- Assolir el període de vacances de 23 dies laborals per auxiliars i subalterns.
- Treballar per a aconseguir un conveni propi per a totes les categories laborals, de manera que no representi cap retrocès en cap aspecte però que a l’hora iguali les condicions de treball.
- Vetllar pel compliment de les condicions de treball vigents als convenis, especialment per al col•lectiu d’itinerants i nous contractats temporals.


DESENVOLUPAMENT PROFESSIONAL I FORMACIÓ

- Desenvolupament de la promoció horitzontal, establint nous perfils d’especialització professional que siguin reconeguts mitjançant retribucions compensatòries.
- Regular el pla de formació propi del CBB: fomentar la formació dins l’horari laboral i aconseguir la financiació de cursos externs (idiomes, postgraus, jornades, etc.).
- Distribuir l’oferta formativa de forma equitativa i justa entre totes les treballadores i treballadors.
- Garantir una formació adequada del nou personal contractat abans de la seva incorporació al lloc de treball.
- Facilitar l’accés a la formació contínua de la Diputació de Barcelona.
- Facilitar els intercanvis professionals amb biblioteques d’altres països.



PERSONAL

- Consolidar la plantilla dels subalterns interins, convocant oferta pública pròpia del CBB, així com ampliar la borsa de treball existent.
- Acabar d’aplantillar mitjançant l’oferta pública anual tot el personal contractat eventual o interí.
- Revisar les ràtios de personal i adequar-les en funció de les necessitats singulars de cada biblioteca.
- Negociar un augment de la plantilla d’itinerants donat l’increment progressiu de públic i de serveis oferts a les biblioteques.
- Treballar per garantir que es facin efectives totes les substitucions de baixes, vacances, permisos, reunions, etc.
- Possibilitar la incorporació de nous perfils professionals a les biblioteques (com per exemple educadors), per poder treballar amb equips multidisciplinars i adequar-se així a les noves necessitats socials.


SALUT LABORAL

- Implementar mesures que redueixin i/o evitin els nivells de riscos emergents (estrès, mobbing, etc.).
- Elaborar un protocol d’actuació en situacions de risc.
- Seguir vetllant per un entorn de treball adequat, mitjançant l’avaluació dels riscos laborals i psicosocials, el control de la climatització dels edificis, l’avaluació de l’ergonomia dels taulells i espais de treball, etc.
- Habilitar i/o millorar les condicions dels espais de descans de les biblioteques.
- Garantir que el Comitè de Salut Laboral participi en l’elaboració dels plans funcionals de noves biblioteques, fent valer el seu dret a ser informat i a participar activament.

Treballarem per tu!

CANDIDATURA DEL PERSONAL TÈCNIC I ADMINISTRATIU

1. Yolanda CRESPO FRAILE (Tècnic Auxiliar - Ignasi Iglésias)
2. Virgínia CIERCO APARICIO (Tècnic Auxiliar - Sagrada Família)
3. Chahida HADDAD SADELLAH (Bibliotecària - Xavier Benguerel)
4. Sílvia SANSEGUNDO i OBIOLS (Tècnic Auxiliar - Sagrada Família)
5. Xavier PUCHE APARICIO (Tècnic Auxiliar - Bon Pastor)
6. Vicky TRIGUERO GARCIA (Bibliotecària - Vapor Vell)
7. Davínia CISTERÉ LÓPEZ (Tècnic Auxiliar - Itinerant)
8. Neus ARROYO PLAZA (Tècnic Auxiliar - Sagrada Família)
9. Olga CEBOLLADA GALAN (Bibliotecària - Itinerant)
10. Mar RIOS GARCIA (Bibliotecària - Itinerant)
11. Anna SUST SOLER (Bibliotecària caps de setmana - S. Família)
12. Alberto LOPEZ GORDILLO (Tècnic Auxiliar - Mercè Rodoreda)
13. Imma ROSSELL POTAU (Bibliotecària - Nou Barris)
14. Mònica MEDINA BLANES (Directora - Sagrada Família)
15. Estrella ARIAS TRABADO ( Tècnic Auxiliar - Torre Llobeta)




CANDIDATURA DEL PERSONAL DE SUPORT

1. Sílvia EDUARDO FRIGOLA (I. Iglésias)
2. Maria ROMERO GÓMEZ (I. Iglésias)
3. Leonor FIGUEREDO GONZÁLEZ (Les Roquetes)
4. Angelita MONTORO FANLO (Xavier Benguerel)
5. Antonia GONZÁLEZ SERENO (Vapor Vell)




Si voleu veure totes les candidatures premeu aquí




Mesa de negociació d'horaris especials a l'Ajuntament de Barcelona

El passat 6 de febrer, la Secció Sindical d’UGT del Consorci de Biblioteques de Barcelona, davant la negativa de l’Ajuntament de Barcelona de reobrir immediatament la mesa tècnica d’horaris especials i reestablir les negociacions iniciades l’any 2006, formula la sol·licitud de mediació al CEMICAL (Centre d’Estudis de Mediació i Conciliació de l’Administració Local).






Si voleu saber com ha anat tot el procès segui llegint aquí