dilluns, 13 de març del 2017

La nova biblioteca de Les Corts

Com ja sabeu, s'ha enviat la circular que regula la convocatòria de mobilitat horitzontal voluntària d'enguany. Donat que una de les destinacions oferides és la nova biblioteca de Les Corts des de la secció sindical UGT-CBB us volem transmetre quelcom.

- L'obertura de la nova biblioteca de Les Corts suposarà un canvi de mòdul de la Biblioteca Miquel Llongueras. Després de reunir-nos amb la plantilla d'aquest equipament, pel que suposarà el canvi d'horaris, reducció de personal i redistribució, només us podem dir, des de la desinformació que fomenten des de Biblioteques de Barcelona, que desconeixem els criteris de reducció de personal i si aquesta persona/es tindran prioritat en l'elecció de la mobilitat. Esperem que us informin en algun moment i que com a mínim es prioritzi la sortida de les persones obligades a fer-ho.

- Són molts els rumors sobre la nova biblioteca, el projecte bibliotecari, les condicions de treball, els horaris... Volem compartir aquestes "informacions" amb vosaltres (donat que també ho hem fet amb els companys de la Miquel Llongueras i els companys del Comitè d'Empresa):
-- inauguració al novembre, tot i que des de l'Ajuntament ha comunicat als veïns de Sarrià que aquesta és la data de construcció.
-- amb un servei organitzatiu i estructural diferent de totes les altres biblioteques de la xarxa.
--- servei d'acollida (anteriorment conegut com servei de préstec) hi ha la previsió de només una persona en la primera recepció a l'usuari -sembla que sense taulell de treball, amb una unitat portàtil -tauleta- fent l'acollida/rebuda als usuaris que visitin la instal·lació.
----aquesta única persona també es farà càrrec de les incidències que es puguin produir a les màquines d'autopréstec i bústia de retorn o si hi haurà més personal sense taulells a l'espai d'acollida de la biblioteca i de quina manera es realitzaran les feines internes que tenen en comú totes les biblioteques???
---No disposarà d'un volum molt alt de documents físics, no sabem quants, però uns 15000 aniran directament en compactes a magatzem sense accés directe dels usuaris i amb l'afegit que els treballadors de la mateixa es desplacin a buscar les demandes dels usuaris o sol·licituds d'altes biblioteques.
---Els espais d'Internet i + i multimèdia no disposaran d'ordinadors de sobretaula sinó de portàtils que s'hauran de muntar i desmuntar en les sessions de formació i activitats sense tenir en compte el treball extra que comporta.
--- Impressora WIFI. L'espai disposarà d'impressora wifi, al no tenir ordinadors de sobretaula la solució és aquest tipus d'impressores que pel que sembla tenen un ús ínfim per la complexitat del funcionament de l'aparell. Per enviar a imprimir s´han de validar, pujar ell document en pdf a una pàgina d'internet i fer la impressió (estil ebiblio).
----les plantilles de les biblioteques que ja tenen ordinadors portàtils, pateixen les desconfiguracions i desmaquetacions, els problemes de connexió Wifi i descàrrega de bateries que suposa aquest sistema. Fins ara no disposen de cap servei de manteniment específic a les biblioteques.
--- Sembla que l'espai tindrà tres impressores 3D, però qui les farà funcionar? No sabem si algú de la biblioteca rebrà formació sobre aquests aparells i el programari que les gestiona.
--- Sembla que l'horari proposat inclourà dissabtes matí i tarda, sense tenir en compte la conciliació familiar, el benefici retributiu i estadístic d'obrir el diumenge en comptes del dissabte tarda. Dissabte tarda és necessari obrir el servei?
Volem remarcar que:
- aquestes informacions no han arribat a aquesta secció sindical des de cap canal oficial. Que de seguida que ens van arribar les vam fer saber als companys de la Miquel Llongueras i del Comitè d'Empresa.
- si us demaneu la nova biblioteca de Les Corts a la mobilitat horitzontal tingueu molt en compte aquests rumors i demaneu la informació que creieu convenient a la cap de recursos humans i a les direccions de les diferents biblioteques abans de demanar les destinacions.
- com és habitual en els darrers temps, Biblioteques de Barcelona ajusta al màxim les plantilles sense tenir en compte les possibles baixes o vacances i les situacions que es generaran en un nou sistema de treball.
- Biblioteques de Barcelona no té en compte les plantilles de professionals a l'hora d'engegar nous projectes, que són els que hauran de fer totes aquestes tasques.
Volem que quedi molt clar que des de UGT-CBB no estem en contra de noves estratègies, recursos, espais i tecnologies que es puguin implementar els serveis de biblioteques però no tenir en compte les opinions i experiències de les persones que treballem cada dia en el servei, no preguntar, desconèixer els funcionaments dels mateixos serveis i actuar de manera unilateral en temes que ens afecten directament no és una manera intel·ligent i efectiva de treballar, temps al temps.
Tenim la sensació que cada dia es perd una mica de qualitat per decisions mal preses.