dilluns, 31 d’octubre del 2016

Resultats electorals Comitè d'Empresa CBB 2016


El passat 26 d'octubre es van celebrar les eleccions sindicals al Consorci de Biblioteques de Barcelona i aquests són els resultats.

Participació 66,4%
CGT - 43,1% - 5 representants
UGT - 29% - 4 representants
CCOO - 27,8% - 4 representants
* 11 vots en blanc
* 3 vots nuls

Moltes gràcies a tots els que vau anar a votar i als que ens heu fet confiança!

dimecres, 21 de setembre del 2016

Sobre els permisos sense sou

Comencem una sèrie de posts sobre les preguntes més freqüents que ens feu arribar. Avui la inaugurem amb els permisos sense sou. Donat que la plantilla de Biblioteques de Barcelona està àmpliament representada per interins i que aquests no tenen dret a demanar una excedència conservant el lloc de treball, les consultes sobre qui pot demanar els permisos sense sou i en quines condicions, han anat creixent.

Avui us parlarem sobre els criteris per accedir a una llicència per atendre familiar:

  • És aplicable per a familiars fins al segon grau de consanguinitat o afinitat

          - 1r grau: cònjuge, pares, fills, sogres i gendres/sogres
          - 2n grau: germans, cunyats, avis i néts
  • La durada és de 3 mesos, excepcionalment prorrogable fins a 3 mesos més
  • La llicència comporta la pèrdua de sou, pagues i primes, minorització de dies de vacances i assumptes propis, així com la suspensió del contracte de treball (que es cotitza pel mínim)
  • Documentació que cal aportar amb un mínim de 15 dies abans de la data d'inici del permís:
    • instància sol·licitant la llicència amb el motiu de la demanda que s'ha de registrar als serveis centrals (de dilluns a divendres de 9 a 13 hores)
    • adjuntar la documentació que acrediti el grau de parentiu (llibre de família...)

Si teniu qualsevol dubte, restem a la vostra disposició.



Sobre la jornada i horari del personal bibliotecari a partir del 25/9/16


Des de la secció sindical d'UGT a Biblioteques de Barcelona us hem anat informant de tot el conflicte laboral que es va produir quan Biblioteques de Barcelona va decidir (unilateralment i sense negociar de cap manera amb el comitè) va decidir no aplicar l'acord de la Diputació de Barcelona que permetia:
- disposar de 15 minuts diaris de formació voluntària sense presència al lloc de treball 
- i de 5 hores mensuals per a conciliació de la vida laboral i familiar. 

Després d'haver de recórrer a la justícia i que aquesta ens donés la raó no una sinó dues vegades, finalment Biblioteques de Barcelona es veu obligada a aplicar aquest acord que entrarà en vigor a partir del dia 25 de setembre aprofitant que es produeix el canvi a l'horari d'hivern a les biblioteques.

Com que sabem que molts de vosaltres no heu rebut la circular que el cap de RRHH va enviar a les direccions (perquè aquestes la posessin en coneixement de les plantilles), des de la secció sindical d'UGT a Biblioteques de Barcelona us en fem cinc cèntims.

El personal bibliotecari té dret a:
- distribuir el seu horari 35 hores setmanals de presència efectiva al lloc de treball
- el personal bibliotecari que realitza jornades reduïdes també hi té dret en la part proporcional
- 23 hores i 20 minuts per als contractes de 2/3 jornada
- 17 hores i 30 minuts per als contractes de 1/2 jornada
- el personal bibliotecari amb lloc de treball singularitzar amb jornada de 40h, té dret a distribuir el seu horari amb presència efectiva de 37,5h

Per últim, si el vostre horari està distribuit de manera rotatòria per setmanes, heu d'estar al cas que el còmput total sigui de 35 hores setmanals.

Qualsevol dubte, restem a la vostra disposició.

dijous, 9 de juny del 2016

Un altre cop, la justícia ens dóna la raó!

Com segurament recordareu, el Comitè d'Empresa del CBB es va veure obligat a demandar el Consorci per no respectar la jornada laboral del personal bibliotecari (37,5 hores setmanals amb 15 minuts diaris per a formació voluntària i 5 hores mensuals per a conciliació de la vida familiar i laboral), acord al que va arribar la Mesa General de Negociació de la Diputació de Barcelona.
El Consorci, unilateralment, va decidir fer seva la Llei 2/2012 de 29 de Juny dels Pressupostos Generals de l'Estat (PP) i no aplicar l'acord sobre jornada laboral al personal bibliotecari, creant així un clima d'inseguretat respecte a quins drets laborals, ja assolits pel personal, pensava aplicar d'ara en endavant i quins no.

Doncs bé, ara la justícia ens torna a donar la raó perquè el passat 24 de maig el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya desestimat el recurs que va presentar el CBB a la sentència del 30 de juny de 2015 en que era condemnat a aplicar els acords sobre jornada laboral de la Diputació de Barcelona, reafirmant així els nostres drets.

Desitgem que el CBB s'adoni del seu error i accepti aplicar les condicions laborals acordades a la Diputació.


ugt.cbb@gmail.com   https://www.facebook.com/UgtCbb/

dijous, 21 d’abril del 2016

Sobre la circular 4/2016 de vacances d'estiu

Ahir es va fer arribar la circular que regula les vacances d'estiu del 2016 a les direccions de les biblioteques.
Des de la secció sindical UGT-CBB us volem fer quatre aclariments ja que són dubtes que sorgeixen regularment:

1.- els 22 dies hàbils de vacances es poden gaudir durant tot l'any, però per necessitats del servei s'estableix un període preferent de gaudi entre el 24 de juny i el 24 de setembre.

2.- 7 d'aquests 22 dies es poden gaudir sense que calgui agafar-los en blocs setmanals, és a dir, que es poden gaudir individualment com els dies de lliure disposició.

3.- les direccions de les biblioteques NO tenen cap directriu explícita de mínims ni de màxims sobre el número de personal de plantilla que s'ha de quedar a la biblioteca durant l'estiu. Aquest aspecte en els va confirmar el propi cap de RRHH a pregunta del Comitè d'Empresa.

Si teniu qualsevol altre dubte, poseu-vos en contacte amb nosaltres.

ugt.cbb@gmail.com   https://www.facebook.com/UgtCbb/

divendres, 15 d’abril del 2016

1% és nostre

Els companys d'UGT pertanyents a la Mesa General de Negociació de l'Ajuntament de Barcelona ens comuniquen que finalment ahir a la tarda es van signar les noves taules retributives del 2007 al 2016 pel pagament de la sentència de l'1%. 
Així, tota la plantilla funcionària i laboral de l'Ajuntament i organismes adherits a les condicions laborals cobrarà el proper 28 d'abril.

Des de la secció sindical de UGT-CBB ja vam signar l'acord el passat 11 de març, i us farem arribar el document per correu electrònic perquè en sigueu partícips.

L'1% ÉS NOSTRE!!!
Units Guanyem Tots!