divendres, 18 d’octubre del 2013

A UGT no esperarem més!


Ja fa un any que el CBB va imposar unilateralment la jornada de 37,5 al personal bibliotecari laboral, sense cap negociació amb el comitè d'empresa (com la llei obliga) i sense voler aplicar l'acord d'aplicació del Decret sobre jornada de la mesa general de matèries comunes de la Diputació de Barcelona. Deixant així a tot aquest personal sense marc laboral i creant greuge comparatiu amb els companys bibliotecaris funcionaris del propi CBB (que sí se'ls aplica l'acord de Dipu) i els companys bibliotecaris laborals de la Diputació. 

Davant la negativa de la gerent a aplicar l'acord de Diputació i després de veure que al llarg d'aquest any l'empresa no ha volgut, ni ha estat capaç de seure amb el Comitè a negociar l'aplicació de la nova jornada, hem arribat a un punt de no retorn. 
UGT ja no vol esperar més a que l’empresa s’assegui a negociar. Així que a l'última reunió de Comitè vam anunciar la nostra intenció de dur l’empresa a un procés de mediació i iniciar un conflicte col·lectiu si no s’arriba a un acord. Vam convidar a la resta de seccions sindicals a sumar-s’hi amb nosaltres i vam traslladar aquest ultimàtum al Lluís Salvador a la reunió de la Comissió de gestió. En aquesta comissió l'empresa es va mostrar disposada a tractar el tema i a enviar una proposta d'aplicació abans del dia 25 d'octubre. 

Esperem que aquesta vegada l'empresa deixi les bones paraules, assumeixi la seva responsabilitat i no ens faci continuar amb el procés de mediació i conflicte posterior. 

Us demanem el vostre suport!